Diensten van Bureau Floor - Bureau Floor
15782
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15782,bridge-core-1.0.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Diensten van Bureau Floor

Bureau Floor: advies, ontwerp en projectcoördinatie voor de eerstelijnszorg

Adviseren

Programma van Eisen

Een compleet Programma van Eisen? Wij stellen vragen, prikkelen, geven inzicht, denken mee. Daarmee krijgen uw ideëen over de nieuwe huisvesting meer vorm en worden goed onderbouwd. Een hele belangrijke stap! Het pand moet de werkprocessen straks optimaal ondersteunen. Een PvE beschrijft tevens de algemene bouwkundige en technische randvoorwaarden waar het pand aan moet voldoen. Dit kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Wij zijn ruim ingelezen in de wettelijke richtlijnen alsmede die van de LHV. Wij maken de vertaling naar uw situatie.

Haalbaarheidsonderzoek

Heeft u een nieuw pand op het oog? Niet elk (casco-) pand is geschikt als uw nieuwe werkplek. Bureau Floor geeft u inzicht in de mogelijkheden. Is het een match?

Budgetraming

In een vroeg stadium zicht hebben op het prijskaartje van uw bouwproject? Op basis van het schetsontwerp geven wij een budgetraming af. Deze kan in een later stadium uitgewerkt worden tot een bouwkostenbegroting.

De periode tot aan de bouwstart is waar u het verschil kunt maken. Dáár maakt u in een jaar tijd 100 keuzes die 20 jaar doortellen.

Ontwerpen

Heeft u binnenkort een casco pand? Bureau Floor maakt graag een indeling voor u. Het ontwerp wordt gemaakt met 100% aandacht voor functionaliteit én uitstraling.
Wilt u uw praktijk beter indelen? Soms bieden kleine aanpassingen grote voordelen!

Voorlopig ontwerp

We laten zien hoe u uw praktijk of gezondheidscentrum optimaal kunt indelen. We baseren ons daarbij op uw wensen, werkwijzen en financiële mogelijkheden. We voegen daar onze kennis en creativiteit aan toe. We kijken naar posities van ruimten ten opzichte van elkaar, looplijnen, privacy, een efficiënt vierkante meter gebruik, etc. Zo ontstaat een hoofdstructuur. Daarna volgt een functionele blik op de inrichting van de afzonderlijke vertrekken. Waar positioneren we bureau, onderzoeksbank, aanrecht, balie, etc. Welke opties hebben we? Waar lopen we tegen aan? Welke biedt het meeste werkcomfort? Het is heel goed dit in een vroeg stadium concreet te maken. Het geeft de vrijheid om terug te schakelen naar de hoofdstructuur en hier tijdig zinvolle aanpassingen te doen.

Definitief ontwerp

Het Voorlopig Ontwerp werken we uit tot een volwaardig en gedetailleerd ontwerp. Op basis daarvan kunnen de uitvoerende partijen hun prijs bepalen en na gunning de bouwvoorbereiding starten. In het definitief ontwerp vindt u ook een gedetailleerde indeling van de afzonderlijke vertrekken, tot en met posities van water, elektra, etc

2nd opinion

Heeft u al een ontwerp laten maken? Wilt u het eens laten toetsen? Een 2e paar ogen brengt soms verrassende alternatieven aan het licht.

Projectcoördinatie

Coördinatie tijdens voorbereiding

Praktijkhouders beginnen vaak met veel enthousiasme aan een bouwproject. “ Dat doen we er wel even bij”, wordt vaak gedacht. Maar de coördinatie kost veel tijd en vraagt kennis van zaken. Een goede projectcoördinator neemt u werk uit handen en behoedt u voor valkuilen. Juist in de fase van ideevorming en ontwerp kunt u tijd en geld winnen.

De coördinator is de spin in het web, is geheel op de hoogte van de ins en outs van het project, houdt het overzicht en stuurt bij. Uw personal assistant.

Contracteren bouwpartners

Wanneer er nog volop ontworpen wordt, is het tijd vooruit te kijken naar de bouwuitvoering. Welke partijen heeft u nodig om het ontwerp van papier naar realiteit te brengen? Wat komt er kijken bij het selecteren en contracteren van de aannemer en installateur? Bureau Floor helpt u op weg.

Bouwmanagement

Is de schop eenmaal in de grond gezet, dan is het zaak vinger aan de pols te houden. Bureau Floor kan namens u de bouwvergaderingen voorzitten. Wordt er gebouwd volgens de afgesproken kwaliteit? Lopen we op schema? Welke vragen heeft de bouwuitvoering? Tegen welke knelpunten lopen we aan? Hoe lossen we het op?